" /> Zašto je važno učiti programirati? | Znanost.ba

Zašto je važno učiti programirati?

Htjeli mi to ili ne, učiti programirati zapravo je “karta” za budućnost, jer ako se samo osvrnemo oko sebe, tehnologija je upletena u gotovo svaki segment našeg života, a tehnologija zahtjeva softver koji netko programira.

Iako se programiranje uvodi u školske klupe, očito je i to nedovoljno, s obzirom da čak 90% škola u SAD-u ne uči mlade naraštaje programiranju. Osim toga, programiranje više nije samo za geekove koji rade besmislene stvari, programiranje je umjetnost i pisanje koda je nešto posebno — pitajte bilo kojeg programera.

Pisanje koda vam omogućuje nevjerojatne stvari, osim što učite razmišljati, učite i rješavati probleme nešto što se može povezati i sa svakodnevnim životom koji je upravo to — učenje i rješavanje problema.

Bil Gates, Mark Zuckerberg, Jack Dorsey, Drew Houston samo su neka od imena koji su stvorili bogatstvo i budućnost zahvaljujući svom programerskom znanju. Možda ćete misliti da je programiranje nauka, no svatko može naučiti programirati, bitno je biti uporan i razvijati se.

U nastavku možete pogledati promotivni video stranice code.org s naslovom “Što nas škole ne uče?”

Izvor: zimo.co

Leave a Comment