Promoviran 21 doktor znanosti

Promocija doktora znanosti sa Sveučilišta u Mostaru održana je danas na Građevinskom fakultetu tog sveučilišta.

Tom prilikom promoviran je 21 doktor znanosti iz različitih područja – društvenih, tehničkih, medicinskih, biotehničkih, humanističkih, prirodnih i ekonomskih znanosti.

Po riječima rektora Sveučilišta u Mostaru Vlade Majstorovića, ovo je veliki dan za Sveučilište, za BiH, ali i za cijelu regiju. To je rezultat dugogodišnjeg rada Sveučilišta, koji je okrunjen uzvišenim činom promoviranja 21 doktora znanosti.

“Mi znamo što oni znače. To su vrhunski stručnjaci različitih profila, osposobljeni za samostalan i kreativni rad te za poticanje novih inicijativa u gospodarskim djelatnostima”, kazao je Majstorović.

On je istaknuo kako ga veseli što Sveučilište ispunjava svoje zadane ciljeve, uz napomenu kako bi to trebale činiti i druge institucije.

“Očito su u posljednje vrijeme popucale komunikacije između nadležnih državnih vlasti i akademske zajednice s jedne strane, ali i akademske zajednice, gospodarstva i drugih struktura društva s druge strane. Ako želimo korak naprijed, moramo ojačati te veze i odgovorno izvršavati svoje zadaće”, istaknuo je Majstorović.

Što se tiče financiranja Sveučilišta, Majstorović je bio optimistički raspoložen.

“Nas vesele posljednji susreti s odgovornim predstavnicima nove vlasti, odnosno onima koji nas financiraju. Njihovo je stajalište ohrabrujuće za Sveučilište, a mi smo stalno isticali da su dvije stvari koje ograničavaju daljini napredak visokog obrazovanja nestabilno i nedostatno financiranje i nedovoljno zakonsko reguliranje tog područja”, istaknuo je Majstorović.

“Sve zemlje koje nisu ulagale u znanje, znamo kako su prošle, a mi ne želimo da tako bude i nama”, zaključio je Majstorović.

Izvor: bljesak.info

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment