Je li astralna projekcija moguća?

astralna-projekcija-720x503Sredinom 1973. godine započet je jedinstven eksperiment koji je uključivao vidovnjake Inga Swanna i Harolda Shermana. Ta su dvojica vidovnjaka projicirala svoje „astralno ja“ u svemir s ciljem „putovanja“ do Jupitera. Zapažanja obojice vidovnjaka u vezi s Jupiterom i njegovim značajkama uspoređuju se s podacima koje je prikupio Pioneer 10, koji je posjetio Jupiter kasnije te godine.

Opis gustog magnetskog polja i oluja koji je dobiven od vidovnjaka bio je prilično precizan. Vidovnjaci su izjavili i da će teška atmosfera planeta onemogućiti uspješno slijetanje na površinu Jupitera. Ta je izjava također bila točna i ta su otkrića dala kredibilitet tvrdnjama vidovnjaka o mogućnostima astralne projekcije. Mnogi su eksperimenti provedeni kako bi se odgovorilo na pitanje: „Je li moguća astralna projekcija?“

Nedavno je, u rujnu 2007. godine, CNN objavio reportažu u kojoj opisuje dva znanstvena istraživanja vezana za ovu temu. Ta su istraživanja položila temelje za bolje razumijevanje ljudske svijesti i njene sposobnosti da se oslobodi fizičkih okova.

Neuroznanstvenik Henrik Ehrsson je objavio istraživanje koje se bavi astralnim projekcijama u časopisu „Science“. Ehrssonovo je istraživanje provedeno na 42 osobe na Institutu za neurologiju Sveučilišta u Londonu (engl. Neurology Institute of the University College London). Dr. Ehrsson je dotaknuo iluzorno tijelo ispitanika i u njima izazvao snažan izvantjelesni osjećaj (engl. OBE – out of body experiance). Time što je izazvao takvo iskustvo u ispitanicima, dr. Ehrsson je pokazao da koncept izvantjelesnih iskustava i osjeta putem astralne projekcije nije samo imaginarni. Slično je istraživanje proveo dr. Olaf Blanke na Institutu za tehnologiju u Lausanni, Švicarska (franc. École polytechnique fédérale de Lausanne). Njegovi su eksperimenti rezultirali sličnim otkrićima kao i eksperimenti dr. Ehrssona.

Postoji još mnogo skeptika koji žele znanstveni odgovor na pitanje: „Je li moguća astralna projekcija?“ Činjenica je da nekoliko stotina ljudi diljem svijeta može projicirati svoja tijela po želji i premostiti prostor i vrijeme tijekom tih putovanja. Nemoguće je da netko tko i sam nije iskusio astralnu projekciju zaista razumije prirodu takvog putovanja.

Danas postoje učinkoviti alati poput audio priručnika s određenim tonovima koji pomaže početnicima da postignu uspjeh i da astralno putuju s lakoćom. Znanost je dokazala da ti posebno odabrani tonovi mogu premjestiti mozak u duboko stanje transa za nekoliko minuta. U tom stanju, mozak aktivira potrebne vještine koje omogućuju astralno putovanje. Mnogi su početnici uz dobro izabranu glazbu iskusili astralnu projekciju.

Izvor: HowToAstralProject

Izvor: http://znanost.geek.hr/clanak/je-li-astralna-projekcija-moguca/#ixzz2Q90ErX43

Leave a Comment