Engleski znanstvenici klonirali dinosaura!

apostaurus-bebaZnanstvenici s Liverpoolskog sveučilišta Moore University uspješno si klonirali dinosaurusa, rekao je medijima glasnogovornik sveučilišta. Beba Apatosaurus, nazvana ‘Spot’ trenutno je u inkubatoru University’s College of Veterinary Medicine, piše portal news-hound.org.

Znanstvenici su izvadili DNA iz očuvanog Apotaurus fosila, koji je bio eksponat u muzeju sveučilišta. ”Nojevi dijele puno genetskih osobina s dinosaurusima”, rekao je dr. Gerrard Jones, profesor biologije na LJMU i voditelj ovog projekta. ”Mikrostruktura ljuske jajeta je gotovo identična onoj od Apatosaurusa. To je jedan od razloga zašto je kloniranje prošlo tako savršeno”, rekao je Jones.

Znanstveni krugovi ističu kako je ovo kloniranje dinosaurusa prekretnica u genetskom inženjeringu. ”Mislio sam da se ovakve stvari mogu dogoditi samo u filmovima”, rekao je Gemma Sheridan, ”Ali mi smo to napravili stvarnim. Kloniranje je privuklo veliku pozornost raznih aktivista za prava životinja i vjerskih skupina. Oni tvrde da je kloniranje životinja neetično i nemoralno”.

Predsjednik PETA-e Craig Harmer kritizirao je znanstvenike zbog oživljavanja potencijalno opasne prijetnje nove vrste. ”Ti znanstvenici su doveli životinju uz jurskog doba, da bi gledali kako se pati”.

No unatoč kritikama znanstvenici tvrde kako su mogućnosti koje nudi kloniranje dinosaurusa beskrajne. ”U roku od deset godina mogli bismo repopulirati svijet dinosaurusa”, ističu znanstvenici.

Leave a Comment