Ekspedicija u Surinamu otkrila nevjerojatne nove vrste

Ekspedicija je tri tjedna provela u džungli otkrivši, između ostalog, “žabu kauboja”, ribu-mačku prekrivenu bodljama kako bi se obranila od golemih pirana, te šarene skakavce.

Ekspedicija je tri tjedna provela u džungli uz rijeke Koetari i Sipaliwini, na granici s Brazilom, otkrivši, između ostalog, “žabu kauboja”, ribu-mačku prekrivenu bodljama kako bi se obranila od golemih pirana, te šarene skakavce.

Članovi ekspedicije otkrili su i prethistorijske hijeroglife. Hijeroglifi su otkriveni u blizini sela Kwamalasamutu, naseljenom indijancima plemena Trio.

Godine 2000., prethistorijski hijeroglifi su otkriveni i u špilji Werephai, u istom području, a analize su pokazale da je jug Surinama bio nastanjen prije najmanje 5000 godina.

Na ekspediciji CI-a 2007. godine bile su otkrivene 24 nove životinjske vrste. Direktorica CI-a za Surinam Anette Tjon Sie-Fat je kazala da bi najnovija otkrića trebala imati ključnu ulogu u zaštiti ekosustava juga zemlje koja se nalazi na sjeveroistoku Južne Amerike.

IZVOR: metro-portal.hr

Related Posts

Share This

Leave a Comment