Digitalne tablete koje vas prate iznutra

Bez obzira koliko brzo farmaceutske tvrtke mogu proizvoditi lijekove za sprečavanje ili liječenje bolesti, zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove zapošljavanja osobe koja vas prati i podsjeća da popijete vaše lijekove. Stoga je FDA odobrila pilulu koja može to sama učiniti praćenjem vaše unutrašnjosti i prosljeđivanjem informacija pružatelju usluga zdravstvene zaštite.

Pilule, napravljene od strane Proteus Digital Healtha, imaju silicijske čipove veličine čestice pijeska s malim količinama magnezija i bakra na njima. Nakon što ih se proguta, one generiraju napon nakon što stupe u kontakt s probavnim sokovima. One šalju signal flasteru na koži osobe, koji tada prosljeđuje poruku na mobilni telefon davatelja usluga zdravstvene zaštite. Za sada su uređaji odobreni za uporabu s placebom, no tvrtka se nada da će dobiti odobrenje je za uporabu s drugim lijekovima (a to je ono gdje da bi uređaji imali najviše koristi).

Čak i ako postoji lagani dašak distopije kod tablete koja prati vaše postupke, ona pomaže s velikim problemom. Pacijenti nisu najbolji u uzimanju svojih tableta, pogotovo ne oni koje pate od kroničnih bolesti, tako da je ovo jedan od mnogih koraka prema budućnosti, gdje oni to ni ne moraju biti.

Izvor: PopSci, znano.st

Leave a Comment