Nova saznanja o šećeru

Šećer se ne otapa, već raspada, objavljeno je u časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry. Otkriće je važno za sve koji se bave hranom, budući da će omogućiti kreiranje još ukusnijih slatkiša. Za sve ljubitelje slatkiša to će značiti više neodoljivih tekstura i fantastičnih okusa. Otkriće će imati i utjecaj na sve koji se bave proizvodnjom lijekova jer će omogućiti farmaceutskoj industriji poboljšanje formulacija pomoćnih tvari koje sadrže šećer, a koje su sastavni dio mnogih lijekova.

Upravo će navedeno poboljšanje teksture i okusa slatkiša biti posljedica činjenice da se u njihovoj proizvodnji šećer više neće izlagati visokoj temperaturi otapanja i karamelizaciji, već će se u proizvodnji slatkiša koji sadrže šećer primjenjivati niže temperature kroz dulje vrijeme, čime će se izbjeći gorak, pregorjeli okus finalnog proizvoda.

Izvor : gastro.hr i mostarlife.com

Related Posts

Tags

Share This

Comments Closed