Promoviranje omladinskog aktivizma i razvijanje zajedništva

Konferencija Mladih Bosne i Hercegovine bit će držana od 18. do 24. kolovoza u Banjoj Luci u okviru “” programa koji se realizira uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Radi se o projektu fokusiranom na promoviranje omladinskog aktivizma i razvijanje zajedništva putem različitih radionica, te konkretnog angažmana u sklopu lokalnih zajednica.
Kako je u subotu na konferenciji za novinare u Sarajevu istaknuo šef Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a u BiH Thomas Mesa, omladinski projekti u BiH uživaju potporu američkog veleposlanstva i orijentirani su ka organizacijama i pojedincima angažiranim na razvoju zajedništva i izgradnji bolje bh. budućnosti.
Radi se o potpori koja se realizira putem razmjene mladih ljudi, odnosno osiguranjem “malih grantova”.
Dužnosnik Veleposlanstva SAD-a naglašava da se treba fokusirati na zajedničko zalaganje za bolju budućnost bh. građana, te da su mladi i razvijanje njihovog aktivizma i liderstva ključne karike u tom procesu.
Dosadašnje aktivnosti u sklopu projekta Next Step predstavila je izvršna direktorica projekta Konferencije Mladih BiH Sonja Kesić, podsjećajući da se program sastoji od serije radionica koje se realiziraju u deset gradova širom BiH.
Kako je rečeno, Next Step predstavlja novi korak u razvoju koncepta Konferencije Mladih Bosne i Hercegovine čiji je temeljni cilj motiviranje i osposobljavanje mladih za aktivno sudjelovanje u razvoju njihove lokalne zajednice, uključujući i edukaciju mladih iz domena omladinskog aktivizma.

IZVOR: bljesak.info

Related Posts

Share This

Leave a Comment