Bill Gates studentima: “Ne pokušavajte biti milijarderi!”

Suosnivač mega kompanije Microsoft u razgovoru sa studentima na washingtonskom je sveučilištu dao nekoliko savjeta.

Možda jedan od najvažnijih savjeta jest da ne pokušavate biti milijarderi, odgovorio je Gates na pitanje studenta koji bi savjet dao nekom tko želi postati bogat poput Billa.

Gates kaže kako razumije da ljudi žele imati milijune, te kako taj novac daje određenu slobodu, no jednom kada prođete taj prag, Bill kaže kako se ništa ne mijenja, te kako uvijek treba biti ambiciozan bez obzira na svote koje imate u banci.

“Bogatstvo iznad određenih granica nosi odgovornost koja se prebacuje na vašu djecu, što može i ne mora biti dobro, ili pak možete naći neki drugi način kako dati svoje bogatstvo.”, istaknuo je Bill koji se bavi dobrotvornim radom gdje troši milijune dolara za dobrobit čovječanstva.

Bill se osvrnuo i na obrazovni sektor u spoju sa tehnologijom, na zdravstvenu reformu, te kako unaprijediti svijet, a nama je zanimljiv dio vezan uz budućnost tehnologije, odnosno PC-a i smartphonea za koje Gates kaže da se ovi uređaji razlikuju samo po veličini zaslona i načinu na koji unosimo informacije, te kako ćemo se u budućnosti vjerojatno smijati čudnim izumima zvanim zasloni. “Sve što ćete morati učiniti jest staviti nešto u oko” nadodao je Gates.

Cijeli intervju možete pročitati na Geekwire.com. Btw. sretan ti 56-ti rođendan Bill.

Izvor: http://www.zimo.co/

Related Posts

Share This

Leave a Comment