Podrška BiH informatičarima pobjednicima Startup Weekenda

Tim informatičara iz Prozora (Danijel Dedić, Mijo Džalto, Zrinko Dolić i Danijel Džankić) i Sarajeva (Semir Mehadžić) prije tjedan dana u Sarajevu je pobijedio na natjecanju Startup Weekend Sarajevo 2012 sa svojim projektom Printheos. U natjecanju je sudjelovalo 27 drugih timova i projekata od kojih je naš izabran kao najperspektivniji za daljni razvoj i uspjeh na tržištu.

Što je Printheos?

– Printheos je naziv našeg projekta i naziva našeg softverskog rješenja koje je namjenjeno tiskarskoj industriji, a omogućava tiskarama da svoje poslovanje preseli online, svoje proizvode i usluge prodaje putem Interneta te nadgleda i organizira svoj cjelokupni proces rada putem našeg rješenja.

Što namjeravamo s Printheosom?

– S obzirom da je Printheos još uvijek u razvoju, najprije namjeravamo završiti s razvojem i ponuditi ga na lokalnom, a zatim i na globalnom tržištu. Da bismo to mogli učiniti potrebni su nam: investicije, znanje/savjetovanje i tehnička oprema.

Što smo dobili pobjedom na Startup Weekendu u Sarajevu?

– Dobili smo minimalne investicije u obliku dva laptopa, prava korištenja poslovnog prostora u Sarajevu a glavna nagrada je odlazak jednog od nas na 7 dana u Kaliforniju u SIlicijsku dolinu gdje ćemo imati priliku naći se s investitorima i profesionalicima koji će nas moći dalje savjetovati u daljnjem radu.

Što sada radimo i što dobivamo nastupom u sljedećem krugu natjecanja Global Startup Battle?

– U finale Global Startup Battlea ide samo 15 od 138 pobjednika Startup Weekenda iz cijeloga svijeta. Trenutno se borimo da budemo među tih 15.

Petnaest najboljih se bira glasanjem putem Facebooka koje traje do srijede u jutro u 8h. Potrebna nam je sva moguća pomoć kako bismo se zadržali među prvih 15.

Napravili smo stranicu putem koje korisnici mogu lakše vidjeti trenutnu listu top 60 timova ovdje.

Direktno glasanje za nas možete izvršiti putem OVOG linka. Potrebno je najprije lajkati stranicu Startup Weekanda a zatim vas automatski prebacuje na glasanje i desno pored našeg videa potrebno je kliknuti na dugme VOTE.

Vaš glas mnogo nam znači. Molimo vas da nas podržite u realizaciji naše ideje, da bismo mogli dostojno predstaviti i promovirati našu zemlju i sredinu iz koje dolazimo.

Leave a Comment