" /> Leelp želi povezati učenike i studente s instruktorima za određenu naknadu | Znanost.ba

Leelp želi povezati učenike i studente s instruktorima za određenu naknadu

Leelp je projekt koji služi za razmjenu srednjoškolskih i fakultetskih zadataka, a izrađen je kao projekt za studentsko natjecanje App Start Contest.

Sven Kapuđija, ovaj 19-godišnji programer iza sebe već ima nekoliko zanimljivih projekata od koji je najviše pažnje privukao Trambus, aplikacija koja omogućuje brzo i jednostavno putovanje javnim prijevozom.

No Sven nije stao na Trambusu, već je za App Start Contest izradio servis koji će olakšati učenje studentima i učenicima – Leelp. Naime, ukoliko imate riješen zadatak, postavite ga na Leelp kako bi ga svi ostali korisnici – koji imaju problema s tim određenim zadatkom – mogli doći do njegovog objašnjenja ili rješenja. Također, postoji baza zadataka i rješenja pa je tako moguće pretraživati istu pomoću tagova.

Daljnji planovi su, kaže Sven za ZIMO, povećati bazu zadataka jer je to jedan od glavnih faktora koji odlučuje hoće li korisnik ostati ili ne te koliko će se dugo zadržati. “Tu ima posla i to će sigurno biti jedan dugotrajan proces”.

Ideja je, kaže Sven, ugraditi mogućnost da se postavi samo zadatak i traži da netko drugi riješi taj problem, dakle nekakav proces kolaboracije, no ne želi da se sve svede na “ja sam lijenčina, ništa ne radim, molim vas da sve riješite za mene” – na takvim mogućnostima bi se kasnije mogao temeljiti budući izvor zarade.

Također, Sven ima u planu otvoriti Leelp API za developere kako bi se mogla iskoristiti ova platforma za neke druge ideje, te tako promovirati Leelp.

Što se tiče same monetizacije servisa, zasada nema zarade no ideja je da sama stranica, te njezine osnovne funkcionalnosti kao što je registracija, postavljanje novog problema, rješavanja problema, komentiranje i pretraživanje problema budu besplatne, dok bi se s druge strane naplaćivale usluge kao što su hitno rješavanje zadatak. Primjerice, ako korisniku treba odmah riješiti neki zadataka, on ga plati i u određenom vremenskom periodu dobije objašnjenje i rješenje.

Tako bi se povezali učenici ili studenti sa instruktorima, pružila bi se dodatna profesionalna pomoć oko određenog problema, a mogli bi se naći i oglasi instruktora na temelju lokacije ili slično, dodaje Sven.

Ako još niste, posjetite leelp ili preuzmite servis za Android, te pomozite drugima u njihovim problemima.

Izvor: zimo.co

Leave a Comment